Kooklessen op school als wapen in de strijd tegen de epidemie van zwaarlijvigheid. Dat is het nieuwste idee van het Britse ministerie van Onderwijs in de strijd tegen de steeds maar dikker wordende jeugd.
Het plan is om het publiek te vragen acht gerechten te kiezen die vanaf september als ‘verplichte kost’ op het lesprogramma van de Britse schooljeugd (van elf tot 14 jaar) staan. Het idee daarachter is dat als de kinderen maar weten hoe ze een spaghetti bolognaise, een stoofpot of een kerrieschotel kunnen maken, ze ook verder culinair geïnspireerd zullen raken. Onderwijsminister Ed Ball was dat ook zo vergaan toen hij van zijn moeder zijn eerste kookboek (van Delia Smith) kreeg.
De vakbond voor leraren vindt heteen prima idee, maar wijst er op dat er dan wel extra geld voor die lessen vrijgemaakt moet worden. Iets wat in het verleden te vaak achterwege bleef.
De aandacht voor schoolkost werd twee jaar geleden aangewakkerd door chefkok Jamie Oliver. Die was zo geschrokken van de ongezonde hap die zijn kinderen voorgeschoteld kregen dat hij een actie voor beter schoolvoedsel begon.
donderdag 24 januari 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten