vrijdag 1 februari 2008

Hapje eten?


Een menu voor het mooie ronde bedrag van duizend pond, dat kan alleen maar in Londen.

De bankwereld mag op instorten staan en aandelen dalen sneller naar beneden dan een topskiër, maar ruimte voor decadentie is er hier altijd. Je moet toch wat als je al een miljoenenhuis, een Aston Martin en een jacht hebt. Chef Robert Staegemann van de bij de City-boys populaire wijnbar Vivat Bacchus was gevraagd om een menu samen te stellen voor als er wat te vieren was. Daarin moesten alle favoriete ingrediënten van de bankiers verwerkt zijn. Wat opvalt: weinig tot geen groente. Wel bij elk gerecht een mooi slokje.

Wat krijg je voor duizend pond? Glaasje Billecart salmon rose, sevruga kaviaar met blinis, Kaufmann bevroren wodka, Bahama lobster linguini besprenkeld met 40 jaar oude armagnac, Forrester meinert chenin, joselite gran reserve ham, vega sicilia unico, gegrilde wagyu fllet steak met foie gras, chateau Lafite Rothschild, 15 soorten kaas, 1963 Taylors port, chocolade soufflé met room, chateau D’Yquem, koffie of thee met petit fours, Martell cordon bleu.

Conclusie: laat de Aston Martin maar even staan.

Geen opmerkingen: